Siste nyheter

I uke 26 var jeg med på en spennende dugnad i Moldova. Da stilte 27 frivillige optometrister mfl. fra åtte europeiske land til dugnad for synstesting av ukrainske flyktninger og andre vanskeligstilte i Moldova. I løpet av uken 26. juni–1. juli 2023 ble ca. 800 personer undersøkt, og 1040 par briller delt ut.

Moldova er et av de fattigste landene i Europa. Siden krigen startet i februar 2022, har landet tatt imot over 400 000 flyktninger. I forhold til folketall har altså dette fattige landet tatt imot flest personer fra Ukraina. Ifølge FN oppholder nå ca. 100 000 flyktninger seg i landet.

Vi har en stund jobbet for å få på plass et eget optikerforbund i Moldova. Tirsdag 27. juni hadde vi et nytt etableringsmøte og det ble valgt et styre på fem personer. Dette er ivrige damer som vil noe med faget sitt.

Nytt styre

20.06.2023

Vi har hatt årsmøte. Her er styret i «I care – Norway»:

Hans Bjørn Bakketeig sitt 3-ukersopphold i Moldova våren 2023 er omme, og han er veldig fornøyd med jobben som er gjort sammen med gode samarbeidspartnere:

Jeg er tilbake i Moldova, og fredag 24.2. var jeg sammen med teamet på synssenteret – Tatiana, Valentina og Luda – på det pedagogiske universitetet «Ion Creanga» i Chisinau.

Ved FRAMO Fusa har ledelsen bestemt at det som de ansatte betaler for kaffe i løpet av et år, ubeskåret skal gå til veldedige formål. Gleden var derfor stor da I care - Norway var en av de heldige frivillige organisasjonene som fikk tildelt 20 000,- kroner av kaffepengene i 2022.