Siste nyheter

Den 2. torsdagen i oktober markeres Verdens synsdag - et viktig arrangement for å fremme behovet for god øyehelse. I Chisinau samlet store og små seg til arrangement i konferansesalen på sykehuset der Low vision-senteret holder til. Her deltok pasientene våre og deres familier, representanter fra WHO, helseministeriet,...

Fra jeg måtte forlate Moldova den 24. februar da krigen startet i Ukraina, har det ikke latt seg gjøre å reise tilbake før nå. Men endelig var dagen der, og det var med litt spenning jeg ankom Moldova 4. oktober.

Low Vision-senteret i Chisinau har igjen bistått ukrainske flyktninger som er kommet til Moldova. Mange av flyktningene trenger synshjelp, da flere har mistet eller ødelagt briller og andre synshjelpemiddel i flukten fra Ukraina.

Vel hjemme

28.02.2022

Heldige meg som lørdag kveld var trygt tilbake i Norge, etter 30 timer på reisefot. Tankene går til alle de som ikke har samme mulighet til å forlate landet.

Os videregående skole har sin årlige solidaritetsdag fredag 21. januar til inntekt for I Care - Norway. Fusa videregående skole og Os gymnas har allerede gjennomført sine aksjoner. Denne uken møtte Hans Bjørn engasjerte elever fra Os vgs og fortalte om arbeidet vårt. Dette ble gode møter! Vi er takknemlig for all støtte, som gjør det mulig for oss...

De første moldovske optometristudentene ble ferdig uteksaminert i juni, etter 4 års studier. Moldova har endelig fått sine første optikere!

Etter en lang pause på grunn av Covid-19, reiste Hans Bjørn til Moldova igjen den 15. september 2021. Det var godt å komme tilbake, og han fikk gjennomført mye viktig arbeid både på synssenteret i hovedstaden og med kartlegging av samarbeidspartnere for hjelpearbeidet i Moldova.

I Care - Norway ble startet opp i august, med mål om å videreføre Hans Bjørn Bakketeigs gode arbeid i Moldova. Organisasjonen tar sikte på tett samarbeid med bidragsyterne, og legger særlig vekt på medvirkning for elever i den videregående skolen som deltar i solidaritetsaksjoner til inntekt for arbeidet til I Care - Norway.